Pasivna gradnjaPasivna gradnja
     
 
     
  Domov Kontakt
 
 
Pasivna hiša Projektna dokumentacija Nadzor nad izvedbo ISORAST-certificirani gradbeni sistem Penjeno steklo kot izlolator Energetska bilanca in optimizacija Prezračevanje objekta    
 
 
  Pasivna gradnja


Pasivnagradnja.si


Pasivnagradnja.si

VEČ O PENJENEM STEKLU

 
   
KRATKA PREDSTAVITEV PENJENEGA STEKLA
   
TEHNIČNI PODATKI
   
ZNAČILNOSTI IZDELKA
   
PODROČJA UPORABE
   
OBDELAVA
   
IZOLACIJA POD TALNO PLOŠČO – NADZEMNI OBJEKTI
   
OSNUTEK POPISA – IZOLACIJA POD PLOŠČO
   
IZOLACIJA POD TALNO PLOŠČO – HALE IN POSLOVNI PROSTORI
   
OBODNA IZOLACIJA TAL – NOVOGRADNJE
   
OBODNA IZOLACIJA TAL – OBSTOJEČI OBJEKTI
   
LAHEK IZOLATIVEN MATERIAL ZA STEBRIŠČA IN OBOKE
   
POVOZNA IN NOSILNA STREŠNA POVRŠINA – GARAŽE
   
RAZBREMENITEV KONSTRUKCIJ
   
LAHKA ZAPOLNITEV PRI TUNELIH, OBOKIH IN PODZEMNIH KONSTRUKCIJAH
   
LAHEK MATERIAL PRI GRADNJI CEST IN ŽELEZNIC
   
LAHEK MATERIAL ZA OPORNIKE MOSTOV
   
IZOLACIJA POVRŠINSKIH NAPELJAV
   
TOPLOTNA IZOLACIJA VODOV DALINJSKEGA OGREVANJA
   
   


KONTAKT ZA PONUDBO
  

KONTAKT

Pasivnagradnja.si
Arhem d.o.o.
Ulica talcev 5,
1000 Ljubljana
T: 00 386 (0)1 430-23-19
F: 00 386 (0)1 431-81-76
M: 00386 (0)41 514-746
info@pasivnagradnja.si
 Glapor - penjeno steklo kot vrhunski izolativni materialGlapor penjeno steklo je visoko kvalitetna in okolju prijazna toplotna izolacije. Uporablja se lahko tudi kot lahek zapolnilni material v gradbeništvu, ki razbreneni konstrukcijo. Ponuja veliko prednosti pri gradnjah različnih objektov in predstavlja alternativo klasičnemu načinu izolacije. Zagotavlja ekološki način gradnje in zagotovo sodi med materiale prihodnosti. Je Iahek, a izredno trden in vzdrži velike obremenitve. Odporen je na ogenj in mraz, neobčutIjiv na vlago, je dober zvočni izolator in je kemijsko inerten.

Z GLAPOR penjenim steklom je gradnja enostavnejša. Uporaben je pri gradnjah različnih objektov, ki zahtevajo visoko stopnjo izolativnosti. Pri gradnji proizvodnih hal in stanovanjskih hiš se uporablja za izolacijo tal, zidov, stropov, obokov in streh. Ponuja veliko prednosti pri izgradnji cest, vodovodne in kanalizacijske infrastrukture ter pri sanacijah tal, uporablja se kot izolacija na kopališčih, na ravnih strehah in strehah s travnato površino. Stavbe, ki so brez kleti, se s tovrstno izolacijo odlično zavarujejo pred mrazom brez dodatne običajne zaščite. Posebno dobro izolira zunanjo stran kleti, ki je v kontaktu z zemljo. Enostavna uporaba in dobra toplotna izolacija predstavljata prednost tudi pri energetski sanaciji starih stavb.

Glapor penjeno steklo zagotavlja ekološki našin gradnje, saj je narejen iz recikliranega materiala. Ne predstavlja nobenih vplivov na okolje in je prijazen do zdravja ljudi. Zagotovo sodi med materiale prihodnosti.

Penjeno steklo Glapor je narejno iz 100% recikliranega materiala – stekla, s proizvodnjo, ki je tehnološko najbolj dovršena v Evropi in pri svoji proizvodnji porabi 30% manj energije kot konkurenca. V postopku izdelave se odpadnemu steklu dodajo ekološko varni aktivatorji, ki poskrbijo za rekacijo napenjanja in preoblikovanja zdrobljene mase v trdno celično strukturo. Naslednji del procesa je ohlajevanje tako pripravljene mase, ki je pa različno glede na dve vrsti produktov, ki jih ponujamo.Penjeno steklo Glapor je mogoče dobit v dveh oblikah:

- Penjeno steklo v ploščah
- Penjeno steklo v granulatu


Glapor penjeno steklo v ploščah

Penjeno steklo v ploščah je vrhunski izdelek in bistveno presega ponudbo in kvaliteto konkurence. Postopek ohlajevanja je tukaj specifičen, saj mora zaradi ohranitve dimenzije twer strukture materila biti strogo nadzorovan do spustitve na sobno temperaturo. S popolnoma avtomatizirano in robotizirano linijo rezanja, kontrolinga in pakiranja se lahko zagotovi dimenzijska natančnost posameznih plošč ter varna pot od proizvodnje do uporabnika.Glapor penjeno steklo – granulat

Glapor granulat penjeno steklo se drobi takoj ko zapusti komoro, kjer se izvaja temperaturni šok. Ta ustvari velik temperaturni stres materiala, ki poveča njegovo trdnost. Z drobljenjem material, ki je posledica tega temperaturnega šoka dobimo granulat, ki je primeren za vgradnjo. Dovoz materiala na gradbišče je omogočen v razsutem stanju, kar pomeni, da ga pripelje transportno vozilo in ga »vsuje« v gradbeno jamo ali na drugi predviden prostor vgradnje, ali pa v vrečah, ki se jih potem s pomočjo dvigala na gradbišču vgradi na predvideno lokacijo.V gradbeni industriji, je se Glapor penjeno steklo izkazalo z izjemnimi učinki, tako s svojo toplotno izolativnostjo, kot tudi z učinkom razbremenitve konstrukcij ter kvaliteto izdelave. V gradbeništvu se je pokazalo ogromno področji, kejr se je Glapor penjeno steklo izkazalo s svojimi izjemnimi lastnostmi.

Pri Glapor penjenem steklu se naraščujoče zahteve po energetsko učinkoviti gradnji, zanesljivosti materila in ekonomičnosti srečajo. Glapor penjeno steklo je namreč ima po raziskavah iz tujine najboljši »cost-benefit« efekt.


 

Postopek izvedbe izolacije talne plošče

Izjemna odpornost na pritisk, dobre toplotno izolativne lastnosti, visoka obstojnost in proti kapilaren učinek so izstopajoče lastnosti granulata iz steklene pene GLAPOR – in vse to ob enostavni vgradnji, ki znižuje stroške.

Tako enostavno gre:

1. Izkop gradbene jame in razgrnitev gradbenega filca.2. GLAPOR granulat in steklene pene se kot sipki tovor na kraj vgradnje prevaža v razsutem stanju ali v vrečah »Big Bags« različnih velikosti. Vnašanje in enakomerna porazdelitev z bagrom, grabljami. Proti kapilarna drenažna plast in podložni beton odpadeta!3. Zgostitev na debelino plasti 20 cm s pomočjo valjarja ali vibracijske plošče.4. Razgrnitev folije kot ločilna plast. Celotno trajanje korakov 2 do 4 le 5 ur. Pri običajni izolaciji z gradnjo po plasteh najmanj 3 dni.5. Distančniki, armiranje in betoniranje talne plošče. Zaključek del v enem delovnem dnevu.Investitor je poleg bistvenega skrajšanja časa gradnje potrdil tudi bistveno stroškovno prednost v primerjavi z običajno gradnjo v višini 20 €/m2.

... nerejeno!


Prepričani smo, da Vam lahko ponudimo celostno storitev, ter da smo kvaliteten in korekten partner pri izvedbi Vašega objekta, ki bo Vam prijeten Dom, nam pa kvalitetna referenca. Ponujamo Vam torej objekt, ki bo zadostil vsem evropskim kriterijem za pasivno ali nizkoenergijsko gradnjo.

Za vsa dodatna vprašanja ter primerjave med klasično izvedbo temeljenja nas prosim kontaktirajte. Lahko vam izdelamo izračun energetske bilance ter tudi s tem argumentiramo izvedbo temeljenja brez toplotnih mostov.

Naše aktivnosti in delo na projektih lahko v realnem času spremljate preko:


http://www.facebook.com/pasivna.gradnjahttps://plus.google.com/u/0/b/109901120364744102748/109901120364744102748/postshttps://twitter.com/pasivnagradnja


V upanju na bodoče sodelovanje vas lepo pozdravljamo.Več o penjenem steklu najdete na www.arhem.si

Nazaj

 
 
 
  © Pasivna gradnja, 2008. Vse pravice pridržane.